Ben de Raaf, Zoom in


De schrijver van dit dagboek is Ben de Raaf. Hij woont in Rotterdam, werkt bij de politie en heeft al meerdere spannende jeugdboeken geschreven. En nu heeft hij een dagboek geschreven. Waarom? Omdat, zo zegt hij, het lezen van een spannend boek leuk is, maar er belangrijkere dingen in het leven zijn dan alleen dat. Het belangrijkste is dat je de Heere leert kennen. Je kan de Heere leren kennen door de Bijbel te lezen. Het is daarom belangrijk om elke dag in de Bijbel te lezen. Dit dagboek wil hierbij een hulpmiddel zijn. Het is bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar.
Het dagboek heet Zoom in. Inzoomen dat is wat je met dit dagboek doet. Elke dag zoom je in op een ander gedeelte uit de Bijbel. De ene maand zoom je in op allerlei dieren in de Bijbel. Een andere maand staan de gelijkenissen, of de wonderen van de Heere Jezus centraal. Rond Pasen, Pinksteren en Kerst lees je gedeelten die daarmee te maken hebben.
De stukjes zijn geschreven in een aansprekende stijl. In korte zinnen komt de schrijver direct tot de kern. Er worden vragen gesteld waar je nog eens over kunt nadenken. Zo vraagt hij op 1 januari om eens stil te staan. Stil te staan bij alles wat je doet en al de plannen die je hebt. ‘Wat wil je bereiken dit jaar? Wat zijn je plannen? Heeft de Heere een plaats in je plannen?’ Dit dagboek helpt om de Heere die plaats te geven. Om stil te staan bij wat de Heere tegen je wil zeggen. Daarom is dit dagboek een aanrader.

Ben de Raaf, Zoom in, Bijbels dagboek. Banier, 370 blz., € 13,90.

Geschreven voor de website van de HHJO