Weet. scheurkalender


Sinds enige tijd bestaat het tijdschrift Weet. Het is een populair-wetenschappelijk tijdschrift dat bewust vanuit een christelijke visie wil kijken naar de wetenschap. Het wil een alternatief bieden voor al die tijdschriften die uitgaan van de evolutietheorie. Weet. wil Bijbelse antwoorden bieden op vragen van alledag en vraagtekens zetten bij de moderne wetenschap die niet rekent met God.
En nu is er ook een weet. scheurkalender. Een kalender die eigenlijk precies hetzelfde doet. De kalender bestaat uit ‘365 weetjes die niet mag missen’ zo staat op de voorkant. Elke dag kan je een blaadje afscheuren met daarop een interessant weetje over uiteenlopende onderwerpen. Aan de hand van een symbool kan je zien bij welke categorie het weetje hoort. Zo zijn er de categorie├źn: astronomie, celbiologie, klimatologie en psychologie, maar ook: Oude Testament, taal, geschiedenis en archeologie. Elke dag wordt een bepaald ‘probleem’ benoemd en in het kader eronder wordt hierop antwoord gegeven. Heel veel weetjes zijn gericht tegen de evolutietheorie, waarbij de antwoorden soms wel eens wat kort door de bocht zijn. Veder worden er eigenlijk allerlei leuke en interessante weetjes besproken.
De kalender leert je op een Bijbelse manier tegen de werkelijkheid aan te kijken en geeft het vaak een echt alternatief voor dat wat de seculiere wetenschap voor waar houdt. Wie alle weetjes leest en onthoudt die weet aan het eind van het jaar heel wat meer dan aan het begin. Voor een ieder die nieuwsgierig is naar de wereld om zich heen is dit dus zeker een aanrader! Wetenschap op zijn best is wetenschap die brengt tot verwondering. Verwondering over de schepping, verwondering over de God van de schepping. Deze kalender zal daar zeker aan bijdragen.

Weet. scheurkalender. De Banier, 366 blz., € 13,90

Geschreven voor de website van de HHJO