Ds. A.T. Vergunst, Brug naar Esther


Een brug is bedoeld om te verbinden. Twee oevers, vroeger gescheiden, kunnen door een brug verbonden worden. Soms verbindt een brug twee werelden. In het nieuwe boekje van ds. A.T. Vergunst Brug naar Esther worden twee werelden met elkaar verbonden. De wereld van het Bijbelboek Esther en de wereld waarin jij vandaag leeft. Esther was een Jodin die 2.500 jaar geleden leefde aan het hof van een ongelovige koning. Op het eerste gezicht hebben haar wereld en de onze niets met elkaar te maken. Het boekje van A.T. Vergunt laat echter zien dat dit niet zo is. Het slaat de brug van de wereld van toen naar jouw wereld van nu.
Het boek bestaat uit een groot aantal korte hoofdstukken van elk twee bladzijden. Telkens worden eerst kort enkele verzen van het Bijbelboek toegelicht en verduidelijkt. Daarna volgt een stukje ‘om over na te denken’ waarin de brug geslagen wordt naar vandaag. Ook wordt er steeds een extra Bijbelgedeelte genoemd dat je erbij kan lezen. De boodschap van Esther blijkt verassend actueel te zijn. Vragen die jij kan hebben, die had Esther ook. De keuze die Esther moet maken is een keuze die jij ook moet maken. Esther mocht getuigen van God in een ongelovige omgeving en zette daarmee haar leven op het spel. Ook van jou wordt zo’n getuigenis gevraagd.
Als je wilt weten wat Esther jou vandaag de dag te zeggen heeft moet je dit boekje zeker lezen. Als je antwoord zoekt op vragen die misschien hebt, dan kan dit boekje helpen. Het kan dan dienen als brug naar Esther, maar toch vooral ook als brug naar een leven met God. 

Ds. A.T. Vergunst, Brug naar Esther, uitgever: De Banier, 122 blz. € 10,95

Geschreven voor de website van de HHJO